Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ЗА РОДИТЕЉЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 


СТРАНИЦА ЗА РОДИТЕЉЕ


Поштовани родитељи, овде можете наћи све информације битне за ваше и наше ученике.


СТРУЧНО УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ И РЕАЛИЗАЦИЈУ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА

27.08.2021.

Стручно упутство за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2021 2022 години погледајте овде


ПРОЛЕЋНИ РАСПУСТ

29.04.2021.

Пролећни распуст за ученике почиње у петак, 30. априла 2021. године, а завршава се у петак, 7. маја 2021. године.

Православни верници дане Ускршњих празника обележавају од 30. априла (Велики петак), закључно са другим даном Ускрса (3. мај).

Међународни празник рада се обележава нерадно у периоду од суботе и недеље 1. и 2. маја до уторка 4. маја 2021. године

Први наставни дан после распуста је понедељак 10.5.2021. године. Настава ће се одвијати по устаљеном распореду часова и ритму смена.

Свим ученицима и запосленима желим пријатан пролећни распуст и срећне Ускршње и првомајске празнике.


ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ НАСТАВЕ ОД 19.4.2021. године

16.04.2021.

На основу процене Кризног штаба и обавештења Министарства просвете, науке и технолошког развоја, почевши од понедељка, 19. априла 2021. године настава за ученике основних и средњих школа, одвијаће се по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020. године, а на основу Стручних упутстава за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основним и средњим школама, која је Кризни штаб усвојио 11. августа 2020. године и Правилника о посебном програму образовања и васпитања од 19.8.2020. године.

Према овим упутствима, ученици од првог до четвртог разреда имаће свакодневну наставу у школи, као и до сада, у мањим групама, док ће старији основци наставу похађати наизменично, непосредно и на даљину, такође у мањим групама.

Часови за ученике од петог до осмог разреда почињу у 14 часова (у понедељак, среду и петак наставу похађају ученици А групе; а у уторак и четвратак ученици Б групе).


ОЦЕЊИВАЊЕ У ШКОЛИ, У МАЊИМ ГРУПАМА И УЗ ПОШТОВАЊЕ СВИХ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА

25.03.2021.

Кризни штаб подржао је предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја да се омогући долазак ученика и наставника у школу због оцењивања, у мањим групама и уз поштовање свих епидемиолошких мера.

У складу са наведеном препоруком Кризног штаба, у периоду док траје настава на даљину, дата је сагласност да ученици у мањим групама, у договору са наставницима, могу доћи у школе ради проверавања знања, усменим или писаним путем, у складу са правилницима о оцењивању и прописаним епидемиолошким мерама.

У допису упућеном школама наведено је да приликом оцењивања треба инсистирати на битним садржајима и активностима,  односно на онима који су кључни за остваривање очекиваних исхода наставе и учења.


ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА ПРИЈЕМНИМ ИСПИТИМА У СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА ГИМНАЗИЈА И УМЕТНЧКИХ ШКОЛА, ЗАВРШНИМ ИСПИТОМ, ПОПУЊАВАЊЕМ ЛИСТЕ ЖЕЉА

24.03.2021.

Oд 12. до 15. априла ове године родитељи и други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализованa одељења гимназија и уметничких школа електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs). Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику могу да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења.

Пријемни испити за ове школе, у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године, а родитељи ће, по први пут, увид у резултате моћи да погледају онлајн.

Све активности у вези са завршетком основне школе, као и упис у средњу школу, ове школске године ће се, такође први пут, обављати путем овог портала, без подношења иједног папира.

Уместо седам места које су родитељи до сада морали да посете (у школи и онлајн), сада ће једним приступом на порталу mojasrednjaskola.gov.rs моћи да стекну увид у све неопходне резултате и спроведу све кораке за електронски упис деце у средњу школу.

У овај јединствени пројекат, који подразумева унапређење процеса реализације завршног испита и успостављање портала Моја средња школа mojasrednjaskola.gov.rs који грађанима омогућава низ електронских услуга за упис ученика у средњу школу, Влада Србије је уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу до сада уложила више од 49 милиона динара.

Завршни испит на крају основног образовања, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан од 23. до 25. јуна, а родитељи ће имати увид у прелиминарне резултате тог испита на поменутом порталу 27. јуна. На истом порталу подносиће се и жалбе на резултате завршног испита.

За разлику од претходних година, када су се листе жеља за упис у средњу школу подносиле у папирном облику и одласком у школу, од ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем овог портала, уз могућност неограничених измена и допуна до 3. јула.

Они који не искористе предност електронског подношења листе жеља, могу поднети ову листу у папирном облику у школама 3. и 4. јула.

Родитељи ће 11. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Такође, и упис у средње школе моћи ће да се обави електронским путем, користећи наведени портал. Повезивањем са системом здравства омогућен је и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.

Детаљније погледајте овде


<<    1 2 3 4 5 6 7 8 9    >>


 

 

 

 

 

 

 

 
АКТУЕЛНО- СТРУЧНО УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ И РЕАЛИЗАЦИЈУ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА- ПРОЛЕЋНИ РАСПУСТ- ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ НАСТАВЕ ОД 19.4.2021. године- ОЦЕЊИВАЊЕ У ШКОЛИ, У МАЊИМ ГРУПАМА И УЗ ПОШТОВАЊЕ СВИХ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРАПочетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон