Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

ОЦЕЊИВАЊЕ У ШКОЛИ, У МАЊИМ ГРУПАМА И УЗ ПОШТОВАЊЕ СВИХ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА

25.03.2021.

Кризни штаб подржао је предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја да се омогући долазак ученика и наставника у школу због оцењивања, у мањим групама и уз поштовање свих епидемиолошких мера.

У складу са наведеном препоруком Кризног штаба, у периоду док траје настава на даљину, дата је сагласност да ученици у мањим групама, у договору са наставницима, могу доћи у школе ради проверавања знања, усменим или писаним путем, у складу са правилницима о оцењивању и прописаним епидемиолошким мерама.

У допису упућеном школама наведено је да приликом оцењивања треба инсистирати на битним садржајима и активностима,  односно на онима који су кључни за остваривање очекиваних исхода наставе и учења.


ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА ПРИЈЕМНИМ ИСПИТИМА У СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА ГИМНАЗИЈА И УМЕТНЧКИХ ШКОЛА, ЗАВРШНИМ ИСПИТОМ, ПОПУЊАВАЊЕМ ЛИСТЕ ЖЕЉА

24.03.2021.

Oд 12. до 15. априла ове године родитељи и други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализованa одељења гимназија и уметничких школа електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs). Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику могу да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења.

Пријемни испити за ове школе, у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године, а родитељи ће, по први пут, увид у резултате моћи да погледају онлајн.

Све активности у вези са завршетком основне школе, као и упис у средњу школу, ове школске године ће се, такође први пут, обављати путем овог портала, без подношења иједног папира.

Уместо седам места које су родитељи до сада морали да посете (у школи и онлајн), сада ће једним приступом на порталу mojasrednjaskola.gov.rs моћи да стекну увид у све неопходне резултате и спроведу све кораке за електронски упис деце у средњу школу.

У овај јединствени пројекат, који подразумева унапређење процеса реализације завршног испита и успостављање портала Моја средња школа mojasrednjaskola.gov.rs који грађанима омогућава низ електронских услуга за упис ученика у средњу школу, Влада Србије је уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу до сада уложила више од 49 милиона динара.

Завршни испит на крају основног образовања, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан од 23. до 25. јуна, а родитељи ће имати увид у прелиминарне резултате тог испита на поменутом порталу 27. јуна. На истом порталу подносиће се и жалбе на резултате завршног испита.

За разлику од претходних година, када су се листе жеља за упис у средњу школу подносиле у папирном облику и одласком у школу, од ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем овог портала, уз могућност неограничених измена и допуна до 3. јула.

Они који не искористе предност електронског подношења листе жеља, могу поднети ову листу у папирном облику у школама 3. и 4. јула.

Родитељи ће 11. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Такође, и упис у средње школе моћи ће да се обави електронским путем, користећи наведени портал. Повезивањем са системом здравства омогућен је и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.

Детаљније погледајте овде


ОБАВЕШТЕЊА У ВЕЗИ СА НАСТАВОМ И ПРОБНИМ ЗАВРШНИМ ИСПИТОМ

20.03.2021.

Од понедељка 22.03.2021. године, за ученике првог циклуса (I-IV) основног образовања и васпитања, остварује се непосредан образовно-васпитан рад у школи, као и до сада.

Образовно-васпитни рад за ученике другог циклуса основне школе (V-VIII) организује се настава и даље путем наставе на даљину (исто као у периоду од 15. до 19. марта 2021. године!).

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда одлаже се за петак 9. и суботу 10. април 2021. године, што ћe бити утврђено изменом Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2020/2021. годину („Службени гласник PC — Просветни гласник“, бр. 5/20 и 18/20).
Опширније погледајте овде


УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД 2021/22.

17.03.2021.

Упис деце у први разред основне школе за школску 2021/22. године почиње 1. априла 2021. године. Према Закону о основама система образовања и васпитања у први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. То значи да се школске 2021/2022. године уписују сва деца рођена од 1. марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године.

Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима школе. Родитељ подноси захтев изабраној школи до 1.2.2021. године, у складу са чланом 55. став 19. Закона о основном образовању и васпитању („Сл. гл. РС“ бр. 88/2017). У захтеву треба да буде наведено име и презиме детета, датум рођења, адреса пребивалишта, име и презиме родитеља/другог законског заступника, телефон и меил адреса родитеља као и разлог уписа детета у нашу школу. Неблаговремене захтеве Школа неће разматрати.

Упис ученика у први разред школске 2021/22. године вршиће се електронским путем.

На порталу е Управа биће доступна  услуга Исказивање интересовања за упис детета у основу школу  (о датуму приступа порталу бићете благовремено обавештени преко сајта школе).

Родитељи приликом уписа не подносе документа (Уверење о завршеном припремном предшколском програму школи се доставља накнадно). Извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту детата и лекарско уверење (потврда о здравственој способности детета за упис у школу) прибавља школа приликом е-уписа (електронским путем из службених евиденција РС), а на основу писане сагласности родитеља/другог законског заступника (школи се стављају на увид лична документа са ЈМБГ за дете и једног родитеља (нпр. лична карта родитеља који врши упис детета и здравствена књижица детета), као и потврда да је дете вакцинисано.

Нове информације о упису ученика које будемо добијали од надлежних институција биће доступне на  сајту школе.

У школи ће и школске 2021/22. године бити организован продужени боравак за ученике првог и другог разреда у периоду од 7 до 17 часова (број места у продуженом боравку је ограничен – једно одељење до 30 ученика!).

Садржаји и могућности које школа пружа:

 • Хоризонтални распоред смена
 • Кабинетска настава
 • Продужени боравак за ученике I и II разреда
 • Школска кухиња (доручак, ужина, ручак)
 • Енглески језик од I разреда
 • Немачки и шпански језик од V разреда
 • Фискултурна сала и спортски терени у дворишту
 • Могућности за бављење фудбалом, кошарком, каратеом, одбојком, рукометом
 • Кабинет за информатику
 • Видео надзор
 • Припрема за упис у средње школе
 • Све просторије школе су климатизоване

Захваљујући учешћу у пројекту под патронатом Европске уније -  „Развионица“, школа је опремљена у техничком и кадровском смислу за прихват студената наставничких смерова за обављање студентске праксе. Школа је на тај начин добила статус „школе вежбаонице“. Пројекат нам је обезбедио савремена наставна средства у износу од 100.000,00 евра и семинаре који су похађали наставници у оквиру обуке за ментора.

По први пут после изградње школе, током августа и септембра месеца 2016. године, извршена је комплетна адаптација и санирање главне зграде школе средствима Европске уније (око 31.000.000,00 динара) уз посредовање Канцеларије Владе Републике Србије за управљање јавним улагањима и Града Крагујевца. Реконструкцијом школа је добила потпуно нови изглед (нова фасада са изолацијом, препокривен кров, „оборени“ плафони у свим просторијама и ходницима, замењени подови и коплетна керамика, нови санитарни чворови са топлом водом, окречене учионице и ходници, потпуно реконструисана фискултурна сала са новом спортском подлогом, дрвени прозори замењени алуминијумским прозорима на свим просторијама, нова улазна врата и светларници, замењена комплетна унутрашња дрвенарија, урађена LED расвета у свим просторијама и ходницима, сређена ограда и дренажа испред главног улаза ...).

Највећи успех школе до сада је чињеница да је школа од стране Министарсва просвете и науке и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања „идентификована као једна од најбољих школа у Србији“. Посебно нам је драго да поменутим признањем, се управо констатује да смо сви заједно „у највећој мери допринели успеху својих ученика“. Сада са разлогом можемо рећи „да смо успели својим радом да превазиђемо препреке које ученицима стварају лош социо-економски статус и услови у којима они уче и наставници раде“.


ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ У ВЕЗИ СА ЕЗАКАЗИВАЊЕМ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОШ

17.03.2021.

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

 • Извод из матичне књиге рођених
 • Уверење о пребивалишту
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.


<< назад    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15    напред >>
Кликни за вести из архива (архивираних по годинама)

 
КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести

Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон