Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

Erasmus+ пројекат "TALLER Together: Embracing Tolerance in Our School" ,,Заједно радимо на развоју толеранције у нашим школама'
22.02.2024.

Пројекат "TALLER Together: Embracing Tolerance in Our School" (,,Заједно радимо на развоју толеранције у нашим  школама''одобрила је за финансирање Фондација Темпус која је национална агенција за Erasmus+ пројекте у Републици Србији.

Предвиђено је да пројекат траје 20 месеци. Пројекат почиње 1. априла 2024. године, а завршава се 30. новембра 2025. године. Пројекат се у евиденцији Фондације Tempus води под референтним бројем 2023-2-RS01-KA210-SCH-000178094.

Следеће школе из програмских земаља учествују у овом пројекту:

  1. IC Pontassieve (E10272010, Италија),
  2. ОШ ,,Мирослава Крлеже'', Чепин, (E10228943, Хрватска) и
  3. ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“, Крагујевац (E10250554, Србија).

Носилац пројекта је наша школа, док су преостале две школе партнерске школе у пројекту.

Erasmus+ КА210 пројекат под називом "TALLER Together: Embracing Tolerance in Our School" је међународног карактера и подржава развој, размену и примену иновативних пракси и заједничких иницијатива које промовишу сарадњу, узајамно учење и размену искустава на европском нивоу на тему толеранције и емпатије.

Обухватиће три мобилности за ученике у пратњи наставника. Прва мобилност ће се реализовати у Србији, друга у Хрватској и трећа у Италији. Очекујемо да ће укупно 20 ученика наше школе и три наставника учествовати у овим мобилностима и да ће они бити носиоци промена у функционисању и раду школе. 

Да бисмо успоставили културу толеранције, емпатије и поштовања унутар наших школских заједница, циљ нам је да остваримо следеће:

  1. Наш главни фокус је подстицање инклузије и разноликости унутар наших школа. То укључује развој и имплементацију политике инклузивног образовања, пружање обуке за наставнике у инклузивним методама поучавања, као и праћење напретка ученика различитих постигнућа и потреба како би се осигурала једнакост у образовању.
  2. Наш крајњи циљ је промовисање толеранције и емпатије. То ће укључивати развој и имплементацију курикулума који укључује садржаје о толеранцији и разноликости, као и пружање обуке и ресурса наставницима који предају грађанско васпитање, медијску писменост, матерњи језик, стране језике, друштвене науке и хуманистичке науке.
  3. Како бисмо обогатили разумевање демократских принципа и активно учешће у демократским процесима унутар школе, укључићемо садржаје о демократији и инклузивном образовању, организоваћемо ученичке парламенте и креирати прилике за отворени дијалог и дебату.
  4. Наше школе ће промовисати дубоко поштовање људских права, уз поштовање владавине права унутар школске заједнице. То ће укључивати интеграцију образовања о људским правима у курикулум, успостављање јасних кодекса понашања усклађених са принципима људских права, као и пружање обуке за препознавање и решавање повреда људских права унутар школе.

Наведени циљеви ће нас водити ка стварању културе толеранције, емпатије и поштовања у нашим школским заједницама. Финални продукт пројекта ће бити приручник за наставнике са примерима добре праксе, који ће послужити  као драгоцен ресурс за постизање ових циљева, пружајући наставницима алате које су им потребни да усаде ове вредности код ученика основних школа.

↑ покажи све вести ↑



Кликни за вести из архива (архивираних по годинама)

 




КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ



    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести

Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон