Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

ЕРАЗМУС АКРЕДИТАЦИЈА
22.02.2024.

ОШ ,,Трећи крагујевачки батаљон'', Крагујевац акредитована је установа у области општег образовања од стране Фондације Темпус за период од 2024. до 2027. године.

Еразмус акредитација је алат за установе и организације у областима општег, стручног, образовања одраслих и младих које желе да се отворе за прекограничну размену и сарадњу. Додела Еразмус акредитације потврђује да је школа направила план за спровођење висококвалитетних активности мобилности као део ширег напора за развој своје организације, као и преласка са конкурисања за појединачне пројекте на стратешко планирање и развијање институционалних капацитета.

Циљеви акредитације су:

  • јачање европске димензије држања наставе и учења кроз промовисање вредности инклузије и различитости, толеранције и демократског учешћа;
  • промовисање знања о заједничком европском наслеђу и разноликости;
  • подршка развоју професионалних мрежа широм Европе.

Да би се добила Еразмус акредитација, потребно је да образовне установе у области општег, стручног или образовања одраслих поднесу Еразмус план за период од 2 до 5 година, којим ће се обавезати на спровођење висококвалитетних активности мобилности у оквиру развоја своје организације. Овај план представља стратегију интернационализације, која би требало да се заснива на потребама и дугорочним међународним плановима.

Организације које имају Еразмус акредитацију могу добити награду изврсности као признање свом претходном раду и посвећености квалитету.

Додељивањем Еразмус акредитација се потврђује да подносилац захтева има успостављене одговарајуће и ефикасне процесе и мере и да може да имплементира висококвалитетне активности мобилности ради учења како је планирано и да их користити за остваривање бенефита у датој области.

↑ покажи све вести ↑



Кликни за вести из архива (архивираних по годинама)

 




КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ



    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести

Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон