Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

ПРИМЕНА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА ТОКОМ СПРОВОЂЕЊА ПРОБНОГ ЗАВРШНОГ ИСПИТА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ И ЗАВРШНИХ НАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ У ДРУГОМ ПОЛУГОДИШТУ ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ

23.05.2020.

Поштована/-и,

Са циљем спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, наставници и ученици осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама које се позитивне на вирус, не треба да долазе у школу током спровођења активности у оквиру пробног завршног испита (1. и 2. јуна 2020. године).

Ученицима осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама позитивним на вирус потребно је организовати достављање штампане верзије сва три пробна теста (српски/матерњи језик, комбиновани тест и математика) 2. јуна 2020. године. Решене тестове ученици не треба да враћају у школу, довољно је да предметне наставнике обавесте о постигнутом резултату тестирања.

Такође, ученици осмог разреда који су позитивни на вирус или су били у контакту са особама позитивним на вирус, не треба да долазе у школу на часове припреме за завршни испит,  већ за њих треба организовати подршку на даљину, на начин који су наставници већ користили током ванредног стања. Исти захтев се односи и на предметне наставнике који позитивни на вирус или су били у контакту са особама позитивним на вирус, који припрему за завршни испит могу организовати на даљину или за непосредни рад са ученицима треба определити другог наставника.

 

С поштовањем,
Министарство просвете, науке и технолошког развоја


ДОПИС ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ У ВЕЗИ СА ЗАКЉУЧИВАЊЕМ ОЦЕНА

20.05.2020.

Поштовани родитељи,

С обзиром да се приближава крај наставе на даљину, а самим тим и крај школске године, у наредних неколико дана наставници ће приступити процесу  закључивања оцена. С обзиром на ванредне околности у којима се одвијао део наставе, користимо прилику да Вас упознамо са процедуром која ће се приликом давања закључне оцене поштовати. Наиме, сходно важећем Правилнику о оцењивању, наставници ће узети у обзир све бројчане оцене које је ученик добио, како у првом, тако и у другом полугодишту. Такође, у обзир ће се узимати све активности које је ученик остваривао током извођења наставе на даљину, степен ангажовања, креативност и интересовање ученика, као и  квалитет остварености задатих циљева. О свему томе наставници су водили прецизну евиденцију, а ученици су благовременио добијали повратне информације. Када све то узме у обзир, наставник ће у комуникацији са учеником, предложити и образложити оцену за крај школске године. Уколико се ученик не сложи са предложеном оценом има могућност да, у предвиђеном термину, дође у просторије школе и у директној комуникацији са наставником добије прилику да предложену оцену поправи. Да би ученик добио термин у коме може да дође у школу, неопходно је да контактира одељењског старешину.

У договору са директором школе и предметним наставником, одељењски старешина ће обавеститу ученика о термину који ће бити одређен, а у складу са свим мерама везаним за поштовање здравствене безбедности.

С поштовањем,

Мр Слободан Б. Живановић, директор школе


ДОПИС ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ У ВЕЗИ СА УПИСОМ У ПРВИ РАЗРЕД

15.05.2020.

Поштовани родитељи,

У вези са дописом о исказивању интересовања за упис у основну школу (број 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године) и Упутством за коришћење апликације за исказивање интересовања за упис у основну школу, у условима ванредног стања када родитељи ученика не треба да долазе у школу, задужено запослена школе коју родитељи могу контактирати сваког радног дана у периоду од 10 до 13 часова у вези са свим питањима око исказивања интересовања за упис у први разред је секретар школе Катарина Подгорац (контакт телефон 065/22-12-017)

На сајту школе (http://www.trecikb.edu.rs/) постављене су све потрeбне информацијe у вези са уписом ученика у први разред.

Катaрина Подгорац, секретар школе, даваће информације родитељима у вези са уписом у први разред – телефоном (065/22-12-017) или мејлом (prvacitkb@gmail.com).

Временски интервал у току дана када се родитељи могу обратити телефоном за добијање потребних информација је од 10 до 13 часова радним даном или на електронску адресу (prvacitkb@gmail.com) у сваком моменту за одговоре у вези са уписом деце у први разред, као и све друге информације у вези са радом школе у току ванредног стања (одговор ће бити у најкраћем могућем року).

 

Мр Слободан Б. Живановић, директор школе


ОНЛАЈН ТЕСТИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА -ПРВИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

10.05.2020.

Поштовани,

Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе. Имајући у виду актелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које је донела Влада Републике Србије, одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.

Са надом да ћемо овај испит успети да спроведемо пре завршетка текуће наставне године, намеравамо да интензивирамо активности које би помогле ученицима осмог разреда да се припреме за завршни испит. С тим у вези, донели смо одлуку да спроведемо онлајн тестирање којим ћемо ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће. Основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета.


РАСПОРЕДИ НАСТАВЕ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ

20.03.2020.


<< назад    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17    напред >>




Кликни за вести из архива (архивираних по годинама)

 




КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ



    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести

Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон