Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

Други глобални дечији дизајн маратон, Global Children’s Designathon
17.11.2019.

Други глобални дечији дизајн маратон, Global Children’s Designathon, одржан је у Београду 16. новембра 2019. године. Организатор овог догађаја је KidHub.

Седам ученика наше школе је позвано да буде део ове манифестације: Михаило Андоновић – 63, Иван Стојадиновић – 63, Марко Богићевић – 62, Филип Ђерасимовић 62, Нађа Јаглић – 62, Андријана Митровић – 61, Павле Живковић - 61 и једна ученица основне школе „Радоје Домановић“, Петра Недељковић. Дакле, од укупно 34 ученика колико их је било из основних школа широм Србије, 8 ученика је било из Крагујевца.

У просторијама Нове Искре, ученици су подељени по групама и уз помоћ нових технологија приказали своја креативна решења на тему „Храна и климатске промене“, коју су УН уврстиле у циљ број 13 Агенде одрживог развоја. Истовремено, у 40 градова широм света, одржана је ова манифестација.

Учесници су започели дан једним истраживачким радом на тему хране доступне у целом свету, као и утицај климатских промена на исту. Затим, са својим менторима, деца су осмишљавала и скицирала своје идеје и креирала прототипе својих решења. Наша група ученика је радила са својим професором математике, Маријом Рафајловић Стојковић. Тимови „Фригу дигу“ и „Папагаји“ показали су се као врло креативни и њихове идеје су високо оцењене од стране жирија. У свеукупном пласману, освајамо награду.

Важно је напоменути да су учесници имали прилику да се упознају са замеником амбасадора Шведске који је отворио експертски панел.

Догађај Global Children’s Designathon је остварен у сарадњи са www Adria Serbia – Светском организацијом за природу, са амбасадом Шведске, Coca Cola Hellenic, Dexy Co, JCI Београд, Креативним центром, Новом Искром Дорћол, Центром за развој културе дечијих права C31 уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

Ученици су добијали помоћ, осим од стране свог горе поменутог професора, и од Александре Стаменковић (Центар за развој културе дечијих права C31). Она нас је и упутила на пријаву за овај догађај, тако да јој се овим путем захваљујемо.

Такође, велику захвалност дугујемо и градоначелнику града Крагујевца, господину Николићу, као и директору Центра за образовање, господину Спасићу, који су препознали важност овог догађаја и организовали нам превоз до Београда и назад до Крагујевца.

↑ покажи све вести ↑Кликни за вести из архива (архивираних по годинама)

 
КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести

Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон